App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dimecres, 20 Juliol, 2016 - 12:30

Ja està en marxa una nova edició del Camp d'Arqueologia dels Banys de la Reina. Fins al 30 de juliol 24 jóvens participaran en este camp de treball organitzat per l'IVAJ en col·laboració amb l'Ajuntament de Calp. Els voluntaris procedeixen de distints punts d'Espanya i també d'Armènia, França, Itàlia i Polònia. Este matí les autoritats locals i el secretari general de l'Ivaj han visitat el camp i s'han entrevistat amb els voluntaris i amb la directora del Camp, l'arqueòloga Alicia Luján.

 

El camp de treball Banys de la Reina té com a objectius principals l'adequació de l'entorn del jaciment arqueològic, que constituïx un punt clau per a conéixer el poblament i les activitats econòmiques en l'àmbit costaner alacantí. S'ubica en una zona de la franja litoral situada entre el nucli urbà de Calp i el seu port, als peus del Penyal d'Ifac.

 

L'extensió estimada de l'enclavament és d'uns 5.000 m2, dels quals s'ha excavat aproximadament el 25%. L'enclavament de Banys de la Reina és un jaciment d'època romana datat entre els segles I i VI d.C. El projecte se centra en la continuació dels treballs iniciats en 2015 en la zona est, basílica paleocristiana, situada sobre una vivenda romana d'època severiana.

 

En esta campanya s'intentarà delimitar les línies muràries que perimetren pel costat est la basílica, així com altres estructures i elements arqueològics que puguen ser documentats en el transcurs de la intervenció, així com documentar els elements arqueològics – ceràmica, vidre, elements constructius, fauna, etc. – trobats durant les jornades de treball, procedir al seu posterior llavat i emmagatzematge en el lloc i condicions convingudes per a este fi, aplicant les indicacions de conservació aportades per l'equip tècnic responsable.