App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dimarts, 26 Juliol, 2016 - 12:45

Bussejadors voluntaris i tècnics de l'Institut d'Ecologia Litoral han dut a terme una jornada de control de la praderia de posidònia oceànica en la Cala del Racó de Calp. El control consisteix en la presa de dades que permeten comprovar l'evolució d'esta planta essencial en l'ecosistema marí i que reflecteix una excel·lent qualitat de les aigües marines. Està comprovat que la presència de posidònia és una prova que l'entorn marí gaudeix de bon estat de conservació.

 

S'han realitzat controls per a mesurar la cobertura i la densitat de la zona fitada. Les mostres arreplegades s'han remés a l'Institut d'Ecologia Litoral que en unes setmanes farà públics els resultats definitius. Amb tot, les primeres dades ja assenyalen que la praderia calpina mostra un “òptim estat” de conservació i l'absència d'algues invasores.

 

La posidònia oceànica constitueïx un dels ecosistemes més complexos del mar Mediterrani ja que representa una àrea de refugi, alimentació, posada, cria i reproducció per a nombroses espècies marines. Esta planta oxigena l'aigua i reté el sediment evitant així la pèrdua d'arena del fons i de les platges.

 

Des de fa anys el Departament de Platges i de medi ambient de l'Ajuntament de Calp desenvolupa campanyes de sensibilització i conscienciació sobre la importància de protegir i respectar el litoral informant que la presència de posidònia no ha d'associar-se a una platja bruta, sinó al contrari, la seua presència certifica la qualitat de les aigües de Calp.

 

La presència de la praderia de posidònia oceànica és exclusiva del mar Mediterrani, constituint un enclavament fonamental per al desenvolupament i creixement de multitud d'espècies animals i vegetals. Per això es denomina a esta planta marina com a espècie clau, ja que la seua desaparició comportaria la desaparició de tota la comunitat associada a ella.