L'Ajuntament de Calp ha posat en marxa un geoportal, una eina web que integra tota la informació geogràfica relacionada amb el municipi i que podrà ser visualitzada a través de diferents mapes. D'aquesta manera a partir d'ara els ciutadans, empreses i les diferents institucions públiques podran consultar de forma àgil i ràpida totes aquelles dades que estiguen vinculades a un espai físic concret de la localitat, generades tant per l'Ajuntament com per altres administracions públiques.
A través del Geoportal es podrà consultar la informació urbanística relativa a cada parcel·la de la localitat (amb les seues afeccions, usos compatibles…), informació mediambiental (quines són les zones protegides del municipi, les platges, la cartografia del fons marí, el tipus de sòl…), mobiliari urbà (on es troben les lluminàries, escocells, bancs, papereres, passos per als vianants o bústies postals), la llista de carrers de la localitat (amb les seues partides, els seus límits territorials, carreteres i seccions censals), qüestions relatives a la mobilitat (on es troben els parquímetres i la zona ORA), xarxes de sanejament i de distribució així com zones d'inundació o de risc sísmic. Els ciutadans també podran conéixer l'estat de tramitació dels expedients.
El Geoportal incorpora, a més, fotografies aèries (ortofotos) realitzades en el municipi des de 1956, la qual cosa permet veure l'evolució del territori calpí.
L'objectiu d'eines com aquesta és la d'afavorir la transparència i facilitar l'accés de la informació territorial de Calp als ciutadans ja que que no solament podran consultar-la sinó també descarregar-se-la; amb la qual cosa ja no serà necessari anar a l'Ajuntament a sol·licitar-la.
D'altra banda, el Geoportal es converteix en un instrument útil en la presa de decisions per part de l'Ajuntament. En aquest sentit, permet als treballadors municipals accedir també a un altre tipus d'informació, com la tributària o el padró d'habitants i saber d'una ullada quines parcel·les paguen l'IBI, l'impost de residus o els guals o quines zones estan més habitades per una determinada nacionalitat o els habitatges en les quals no hi ha ningú empadronat.