Música a l'Aplec 2024 - 25 Aniversario Xirimiters del Carellot
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
dijous, 15 Octubre, 2020 - 13:45

1201 persones han participat aquest estiu en les visites guiades pel nucli antic organitzades per la Regidoria de Dinamització del Nucli antic amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme per a oferir a veïns i visitants l'oportunitat de conéixer part de la història del municipi així com racons de gran encant: el *çForat a la Mar, part de l'antiga muralla i porta al barri morisc, el Torreó de la Peça, antiga defensa de la ciutat, o la pintoresca plaça dels Mariners.

Les visites, gratuïtes i en diversos idiomes, es van iniciar el 5 de juliol i es van prolongar fins al 3 d'octubre. Per a complir amb la normativa sanitària les visites s'han desenvolupat mantenint la distància de seguretat i l'ús obligatori de màscares, es requeria la inscripció prèvia en les oficines de turisme ja que l'els grups es van establir en 20 persones.

 

Un total de 850 persones van participar en les excursions en castellà, 111 en les visites en valencià, 167 persones en les visites en francés i 73 en les d'anglés. La majoria de visitants nacionals procedien de la Comunitat Valenciana, seguits pels procedents de Madrid i el País Basc. Una mica més del 50% dels participants visitaven Calp per primera vegada i un percentatge important tenia segona residència en la localitat. Respecte als estrangers, la gran majoria que han assistit eren residents, de tres procedències majoritàriament: Alemanya, França, Bèlgica.

 

Amb aquesta iniciativa des de les Regidories de Dinamització del nucli antic i Turisme s'ha pretés d'una banda donar a conéixer i posar en valor el barri antic de Calp i per una altra oferir alternatives d'oci i culturals a l'aire lliure.