quest cap de setmana arranca el servei de salvament i socorrisme a les platges adjudicat fa un mes a la mercantil Eulen per un import d'1.937.107’56€ per un període de quatre anys. Per això aquest matí s'han reunit a l'Ajuntament els responsables del departament de Platges dirigit per l'edil Matías Torres i els representants de l'empresa per a ultimar l'inici del servei.
Eulen inicia la temporada amb importants millores que afecten tant els vehicles i embarcacions que oferirà com al personal del servei i també a innovacions tecnològiques i mitjans de detecció de problemes ambientals.
Així pel que fa a vehicles i embarcacions la mercantil comptarà a més d'amb l'embarcació exigida en el plec amb una embarcació de rescat equipada amb materials de navegació i característiques de rescat, una moto d'aigua amb llitera flotant, un vehicle de coordinació VIR (vehicle d'intervenció ràpida) dotat amb desfibril·lador i equip d'oxigene, dos caiacs situades en Racó i Cantal, dues taules de rescat i bicicletes de desplaçament pel passeig marítim.
Quant a les millores del personal respecte a l'exigit en el plec, Eulen comptarà amb dos socorristes més al juny i setembre i tres persones més al juliol i agost. A més, en lloc d'un patró, comptarà amb tres patrons d'embarcació durant juliol i agost. El personal s'adapta a les necessitats de cada temporada, així en temporada mitjana el personal s'estableix en 18 persones i en temporada alta el personal arriba fins a 32 persones.
A més dins dels mitjans de detecció de problemes ambientals, Eulen comptarà cada any amb 10 barreres flotants de contenció d'hidrocarburs, s'instal·laran en cada lloc de socorrisme papereres per a residus Covid i una de les embarcacions es transforma en GLP amb combustió mixta menys contaminant. La mercantil també realitzarà anualment tres campanyes de sensibilització escolar.
Quant a les innovacions tecnològiques l'empresa de socorrisme i salvament comptarà amb un dron de rescat marí, es tracta d'una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana. Són drons pilotats per un operador des de terra que permeten fer tasques de vigilància però també de socorrisme.
A més està previst instal·lar en alguna de les zones del litoral que no compten amb lloc de socors un tòtem amb un i mecanisme senzill pel qual en prémer un dels botons es realitza una crida directa al servei de socorrisme. Aquesta també és una iniciativa nova que permet ampliar el marc d'acció del servei.
En temporada alta també està prevista la posada en marxa d'una App que oferisca informació als ciutadans sobre la situació de la platja, el nivell d'ocupació, bandera que oneja en aqueix moment, etc. I com a novetat, està previst oferir una polsera de localització per a xiquets que podrà sol·licitar-se en el lloc de socors. Tots els llocs de socors comptaran amb desfibril·lador i equip d'oxigenació.
El contracte abasta el servei de socorrisme i salvament en la Cala Calalga, platja de la Fossa, Cala Racó, platja del Cantal Roig, Cala del Morelló, platja de l'Arenal-Bol i platja Port Blanc. L'àmbit d'actuació de les embarcacions i el transport sanitari ha de cobrir tot el litoral. Quant al bany tutelat es desenvoluparà en les zones de platja accessible de la Fossa i Arenal-Bol.