Festes a Calp 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dimarts, 24 Maig, 2022 - 14:15

Els preparatius per a celebrar l'any Bofill en 2023 han arrancat aquest matí a Calp amb la constitució de la Comissió Commemorativa. Aquest és l'òrgan que estarà encarregat de dissenyar el programa general d'actes amb els quals es pretén commemorar l'any que ve el 50 aniversari de l'edifici de la Muralla Roja, si bé l'objectiu últim de l'any Bofill és fer un reconeixement a tot el complex arquitectònic de la Manzanera ideat per l'arquitecte català, recentment mort.

 

 

La comissió ha estat presidida per l'alcaldessa de Calp Ana Sala i a més dels departaments de Territori, Turisme i Cultura de l'Ajuntament i d'un membre de cada grup polític municipal ha comptat amb l'assistència d'un representant de la Universitat d'Alacant, del Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Província d'Alacant i del mateix estudi d'arquitectura de Ricardo Bofill. També han sigut presents els presidents de les comunitats de propietaris de la Muralla Roja, Plexus i Xanadú així com els calpins Andrés Ortolá Tomás, José Ivars Ivars i Jacky Vázquez Boronad, per ser tres persones de la població vinculades amb el conjunt arquitectònic.

 

 

El representant de l'Estudi d'Arquitectura de Ricardo Bofill José Espinosa Juan ha agraït a l'Ajuntament de Calp la invitació i ha assenyalat que “és un honor per a la família la celebració d'aquests actes” en homenatge a aquest arquitecte “la passió del qual era l'arquitectura i que com a resultat d'eixa passió va fer la Muralla Roja i els altres edificis que va dissenyar a Calp.”

 

 

Aquesta primera reunió ha servit per a començar a esbossar el calendari d'activitats. Entre les accions proposades es troba la celebració d'un primer congrés d'arquitectura que es pretén que porte el nom de Ricardo Bofill aprofitant que Calp disposa d'una planta hotelera preparada per a això i en el qual participarien prestigiosos noms del món de l'arquitectura actual a nivell nacional i internacional.

 

 

José Espinosa, així mateix, ha proposat mostrar en una exposició part de l'arxiu de Bofill, “un arxiu amb un valor incalculable”, segons ha assenyalat, amb fotografies d'alta qualitat artística així com dibuixos originals del propi arquitecte català de la Muralla Roja, entre un altre tipus de material.

 

 

També s'ha parlat de la possibilitat d'atorgar anualment un premi d'investigació als treballs de fi de màster o grau entre els alumnes Facultat d'Arquitectura de la Universitat d'Alacant, instal·lar murals amb fotografies en façanes d'edificis o la possibilitat d'ampliar a la Manzanera les visites guiades que cada estiu organitza l'Ajuntament en el barri antic.

 

 

Des de l'Agrupació de Numismàtica i Filatèlia de Calp i de l'Ajuntament de Calp s'ha sol·licitat amb el suport de la Diputació d'Alacant a la Comissió Filatèlica de l'Estat, dependent del Ministeri de Foment, l'emissió d'un segell postal, que en cas que siga aprovat seria el primer segell en el món dedicat a l'obra de Bofill. I en la reunió de hui s'ha proposat sol·licitar una sèrie de cupons a l’ONCE o dècims a la Loteria Nacional dedicats als edificis Bofill a Calp. També s'ha proposat estudiar la possibilitat que Calp promoga un agermanament de ciutats amb edificis Bofill, entre moltes altres propostes.

 

 

La Comissió Commemorativa de l'Any Bofill tornarà a reunir-se el 8 de juliol on s'abordarà ja un calendari concret d'accions.

 

 

“Hui comença a caminar un projecte molt important amb el qual pretenem posar en valor i retre homenatge a l'importantíssim llegat que l'arquitecte Ricardo Bofill va deixar a Calp”, ha assenyalat l'alcaldessa Ana Sala.