Festes a Calp 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dijous, 26 Maig, 2022 - 11:15

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de remodelació del Parc de la Vallesa, una proposta per a potenciar els espais d'aquesta zona mitjançant la instal·lació de mòduls de joc i espais per a l'educació ambiental amb la creació de zones enjardinades.

 

El projecte d'obra del Parc de la Vallesa s'inclou en la convocatòria de subvencions de la Diputació Provincial “Plan +Cerca 2020” i compta amb un pressupost de 287.608,84 euros .

 

Les obres s'han iniciat amb l'obertura de la fonamentació i la consolidació del mur de rocalla que separarà la zona de jocs i la zona de barbacoa. Prèviament la Brigada de Parcs i Jardins ha dut a terme la neteja de mala herba i l'adequació del terreny.

 

El projecte proposa crear una àrea singular amb un disseny innovador i integrat en l'entorn, es projecten dues zones enjardinades que permeten separar físicament els espais sense crear una barrera visual i al mateix temps contribuir a l'augment de la biodiversitat creant punts per a l'educació ambiental.

En la part nord es dona continuïtat al carril bici, s'integraren contenidors i es renovaren lluminàries. Es manté la zona de barbacoes diferenciada de la resta amb un element de rocalla que serveix de barrera subtil i que integra espècies autòctones.

 

Finalment s'instal·larà un element constructiu de fusta dissenyat especialment per a aquest espai per l'empresa gallega Galopín consistent en un laberint de fusta articulat sobre cinc àgores amb elements de joc i mobiliari. Es tracta d'un element icònic, accessible i inclusiu que estarà envoltat de vegetació.

El parc de la Vallesa és una de les àrees recreatives més populars del municipi, la seua obertura data de finals dels 90 per això és necessària una remodelació que permeta potenciar els espais d'aquesta zona verda.