El ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que serà el marc de referència els pròxims anys de les actuacions que es duguen a terme en matèria de mobilitat a Calp.
El PMUS és un document obligatori per als municipis de més de 20.000 habitants, segons la Llei de Mobilitat de la Comunitad Valenciana, i té com a finalitat contribuir a una reducció de l'impacte ambiental del transport i del consum energètic basat en combustibles fòssils així com promoure un planejament urbanístic sostenible, que no estimule l'ús de l'automòbil i amb solucions que faciliten l'ús del transport públic.
El pla, la redacció del qual ha sigut subvencionada pels Fons Feder de la Unió Europea, ha consistit en un diagnòstic del municipi, per a conéixer la seua situació pel que fa a la mobilitat, així com d'un programa d'actuacions per a poder millorar les deficiències detectades. En aquest sentit, el pla assenyala que l'orografia de Calp no afavoreix la mobilitat per als vianants ni amb bicicleta; que la dispersió del seu nucli urbà fa que l'ús dels vehicles de motor siga recurrent i d'altra banda, que les connexions interurbanes de la localitat són millorables. Per tot això, el pla estableix unes línies generals d'actuació com el disseny de recorreguts per als vianants, entre ells, de camins escolars assegurances perquè els xiquets i pares puguen anar al col·legi caminant, fer aparcaments de bicicletes i altres mesures per a fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport.
El document ha sigut consensuat entre els departaments d'Urbanisme, Policia Local, Serveis Socials, Igualtat i Majors i es podrà modificar en funció de diversos indicadors com les emissions de monòxid de carboni i NOx, el nombre d'accidents amb vehicle de motor o els escolars participants en els camins escolars.