L'Ajuntament de Calp ha assistit per segon any consecutiu a Madrid Fusió Aliments d'Espanya, el congrés gastronòmic més important del món que se celebra des de hui i fins al 29 de gener en IFEMA.
L'Ajuntament ha assistit de la mà de la Confraria de Pescadors i del Restaurant Enigma per a promocionar el Peix de Calp i especialment la marca "Gamba Blanca de Calp".La xef del Restaurant Enigma ha realitzat aquest matí una demostració culinària en la qual ha elaborat una plat protagonitzat per la gamba blanca i les herbes aromàtiques de la Marina Alta. El plat denominat “Un passeig per Calp” es compon de nyoquis de gamba i puntes d'espàrrecs bladers amb brots de sàlvia, flors de romer i espuma de cítrics.
Les gambes blanques han sigut proporcionades per la Confraria de Pescadors de Calp, el Patró Major dels quals, Paco Catalá ha sigut present en la demostració culinària. Catalá ha incidit una vegada més en el valor i riquesa del producte que es comercialitza des de la Confraria de Calp.
També s'ha instal·lat una taula d'exposició i promoció comercial de les marques "Peix de Calp" i "Gamba Blanca de Calp". En la jornada han sigut presents la regidor de Promoció Econòmica, Paqui Solivelles, i el regidor Francisco Fernández de Ybarra.
Solivelles ha assenyalat que “la marca “Gamba Blanca de Calp” se suma a la ja reconeguda marca “Peix de Calp” posada en marxa per l'Ajuntament, Creama i Confraria fa anys per a potenciar i promocionar el peix de la Llotja calpina. La marca incideix en l'excel·lència d'aquest producte gastronòmic així com en la seua gran varietat i versatilitat, la qual cosa el converteix en una menja idònia tant per a l'alta cuina com en la cuina de qualsevol llar”.