Festes a Calp 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dijous, 16 Juny, 2022 - 10:45

Calp aspira a revalidar la Bandera Verda que atorga l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio com a municipi més compromés amb el reciclatge de vidre aquest estiu. La localitat del Penyal d’Ifac va aconseguir aquest reconeixement l'any passat juntament amb El Campello i competirà amb altres 38 municipis valencians per aconseguir un dels dos guardons que Ecovidrio lliurarà a la Comunitat Valenciana.

 

 

La iniciativa té com a objectiu guardonar l'esforç de la ciutadania en el reciclatge de vidre així com dels establiments hostalers de les localitats participants i el compromís dels ajuntaments en la difusió i conscienciació de la campanya i de la gestió correcta dels residus.

 

 

La campanya, que es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d'agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d'ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat. A la campanya s'han unit ja 193 restaurants, bars i quiosquets de Calp.

 

 

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers la seua tasca, Ecovidrio reforçarà els contenidors i entregarà mitjans de manera gratuïta per al transport dels residus. Amb un equip sobre el terreny format per quasi 100 persones, l'entitat recorrerà un a un els establiments per a oferir formació ambiental i fomentar mesures d'economia circular entre els participants. A més, realitzarà un control dels volums d'ompliment per a reforçar les rutes de recollida si és necessari.

 

 

D'altra banda, enguany com a novetat Ecovidrio llançarà durant la campanya el I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera, un estudi de camp per a conéixer el nivell d'implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars, restaurants i quiosquets costaners en la Comunitat Valenciana. Al final de la temporada premiarà als dos establiments hostalers de la regió més compromesos amb l'economia circular i la protecció del nostre entorn.

 

Sistema de puntuació

La competició per les banderes verdes d'Ecovidrio compta amb un sistema de puntuació que valora aspectes com:

 

  • l'augment del volum en la recollida selectiva d'envasos de vidre del municipi,
  • el percentatge d'hostaleria local participant i la seua col·laboració per a aconseguir els objectius,
  • el compromís adquirit pels consistoris locals per a fomentar la campanya entre l'hostaleria i donar-li difusió davant la ciutadania i visitants.

 

La campanya de Banderes Verdes es desenvolupa a nivell nacional en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents (Andalusia, Catalunya, Illes Balears, Múrcia així com la Comunitat Valenciana) i compta amb la participació de 15.000 establiments hostalers.