Dins dels diferents actes programats amb motiu del "Any Bofill" l'Ajuntament de Calp ha convocat i publicat les bases dels “Premis d'iniciació a la investigació “Ajuntament de Calp: Any Bofill 2023”, que tenen per objecte els treballs de recerca on l'estudi està relacionat directament amb l'arquitecte Ricardo Bofill, atenent tant la perspectiva arquitectònica i tècnica com la perspectiva econòmica-turístic-social.
Els premis d'iniciació a la investigació "Ajuntament de Calp: Any Bofill 2023", organitzats en col·laboració amb l'Ajuntament de Calp i la seu de la Universitat d'Alacant en aquest municipi pretenen promoure la investigació entre els més joves i contribuir a l'ampliació i millora del coneixement sobre l'arquitecte Ricardo Bofill i el municipi de Calp on se situa una part significativa de la seua obra. Per consegüent, podran concórrer a aquests premis aquells treballs de recerca l'objecte d'estudi dels quals es trobe directament relacionat amb l'Arquitecte.
Els premis s'estructuren en dues modalitats: Treballs de Fi de Grau (TFG) i Fi de Màster (TFM) defensats en qualsevol universitat espanyola en els últims quatre cursos acadèmics: 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 i 2022-2023 que analitzen l'obra de Ricardo Bofill a Calp des d'una perspectiva arquitectònica i tècnica. Per a poder participar, els treballs han d'haver obtingut obligatòriament una qualificació superior a 8 sobre 10. Aquesta modalitat està dotada amb un primer premi de 1000 euros i un accèssit de 500 euros.
I l'altra modalitat abasta el Treballs de Fi de Grau (TFG) i Fi de Màster (TFM) defensades en qualsevol universitat en els últims quatre cursos acadèmics: 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 i 2022-2023 que analitzen l'obra de Ricardo Bofill a Calp des d'una perspectiva econòmic-turístic-social. Per a poder participar, els treballs han d'haver obtingut obligatòriament una qualificació superior a 8 sobre 10. Aquesta modalitat també està dotada amb un primer premi de 1000 euros i un accèssit de 500 euros.
Els treballs hauran de contindre objectius i/o hipòtesis d'investigació, una metodologia adaptada als objectius, el marc teòric en el qual es contextualitza el treball i els resultats de la investigació. Els treballs es presentaran en un document amb format DIN A4. L'extensió màxima del treball amb bibliografia i apèndixs inclosos és de 50.000 paraules.
La inscripció i el treball objecte del premi es realitzarà per mitjans electrònics i amb els models estandarditzats per al procés a través del tràmit específic en la seu electrònica de l'Ajuntament. El termini de presentació de treballs finalitza el 31 d'octubre de 2023.
La selecció dels premiats es realitzarà mitjançant un Jurat constituït a aquest efecte, integrat per un representant de l'Ajuntament de Calp, que actuarà com a president, un membre del Taller d'Arquitectura Ricardo Bofill i 3 membres pertanyents al personal docent i investigador de la Universitat d'Alacant. Es valorarà el grau d'innovació, creativitat, contribució al desenvolupament de competències dels estudiants, i la rellevància i el grau d'aplicabilitat dels resultats obtinguts.
Aquesta iniciativa se suma al calendari d'activitats programats des de l'Ajuntament de Calp amb motiu de l'Any Bofill que pretén commemorar el 50 aniversari del final de la construcció de l'edifici la Muralla Roja.