Festes a Calp 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dimecres, 8 Juny, 2022 - 11:00

L'Ajuntament estrena temporada estival amb una novetat en les banderes de les platges que les fan més inclusives. Amb l'objectiu de promoure la inclusió i integració de les persones amb daltonisme a les platges, les banderes verda, groga i roja que assenyalen l'estat de la mar i les condicions de bany incorporen una icona que permet als daltònics identificar els colors.

Les banderes utilitzaren el mètode Color ADD, l'únic llenguatge del món adaptat a persones que pateixen daltonisme. El codi de signes és el següent: la barra diagonal al costat d'un triangle que apunta cap a la dreta representa la bandera verda, la barra diagonal representa la bandera groga i el triangle que apunta cap a l'esquerra simbolitza la bandera roja. D'aquesta manera, les persones daltòniques podran interpretar el seu significat sense interferències.

ADEAC, associació responsable del programa de bandera blava, ha signat un acord de col·laboració amb ColorADD per a contribuir a la integració de les persones daltòniques facilitant la identificació del color de les banderes. Amb aquest conveni ADEAC i ColorADD promocionaran la realització d'accions que conduïsquen a la inclusió de totes les persones a través de l'ús del codi ColorADD en diferents elements de les platges, ports esportius i embarcacions turístiques guardonats amb Bandera Blava, com a banderes de senyalització de l'estat de la mar, contenidors de recollida selectiva de residus o qualsevol altre que es considere necessari.

Encara que Calp compta amb tres platges de bandera blava (Arenal-Bol, Cantal Roig i La Fossa) el Departament de Platges, a través de l'empresa adjudicatària del servei de Socorrisme EULEN, posa en marxa aquesta iniciativa en totes les seues platges.

El daltonisme és una insuficiència visual que inhabilita la capacitat de distingir diversos colors. El daltonisme afecta aproximadament a uns 350 milions de persones en el món. El problema afecta en major mesura als homes, 1 de cada 12 homes (8%) i 1 de cada 200 dones són daltònics.