dimarts, 18 Octubre, 2022 - 13:30

 

L'Ajuntament de Calp ha adjudicat el contracte de la il·luminació de festes de 2022, 2023 i 2024 a la mercantil Invemat per un import anual de 173.259,50 €. Això suposa un important increment de la inversió en aquests elements que abasten la instal·lació, muntatge, posada en funcionament, manteniment i posterior desmuntatge, de l'enllumenat decoratiu dels carrers de Calp per a les festes d'agost, setembre, octubre, Nadal i Sant Valentí.

El nou contracte amplia els elements i campanyes, a més s'estableix que correspon a les regidories de Festes i Comerç l'elecció dels arcs d'il·luminació, rètols, garlandes, etc. a instal·lar en cadascuna de les celebracions. Tots els elements decoratius que componen els arcs d'il·luminació estaran relacionats amb la temàtica de l'esdeveniment, és a dir, hauran de comprendre motius de fires, moros i cristians, nadalencs, etc.

El plec estableix que el material que s'utilitze per a la fabricació de les garlandes d'il·luminació serà preferiblement de tapís de vímet amb il·luminació de cordó led´s i fil de led´s, perquè la decoració siga visible durant el dia. A més, han d'utilitzar-se materials que suposen el major estalvi energètic possible.

En el nou plec s'assenyalen el nombre d'arcs, garlandes i motius propis de cada festivitat que s'instal·len en l'eix comercial principal i carrers adjacents i en els accessos al municipi així com les dates d'instal·lació en funció de la festivitat de la qual es tracte.

L'empresa adjudicatària va presentar com a millora la instal·lació d'una rèplica lluminosa del Penyal d' Ifac i motius personalitzats en al·lusió a les festes locals com els escuts de les diferents "filaes", l'escut del municipi, etc.