Campanya Empadronament 2022
Plan Avanza - Ayudas Familias
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
Per un Calp més corresponsable
dimecres, 18 Maig, 2022 - 13:30

Després de valorar noves aportacions tècniques i amb l'objectiu de facilitar la consecució del finançament del projecte, l'Ajuntament de Calp ha reajustat el seu Pla de Sostenibilitat Turística i l'actualitza a 3.000.000 d'euros. Un document que va presentar ahir a la segona convocatòria dels plans de Sostenibilitat Turística en Destinació dels fons Next Generation de la Unió Europea per al seu finançament a través d'aquestes ajudes europees.

 

El document estava valorat al principi en 4.135.000 € amb la qual cosa amb aquesta actualització renuncia a projectes com el viver d'empreses - una escola de cuina situada a la Casa Nova - i rebaixa algunes de les partides per a altres actuacions previstes.

 

En aquest sentit el pressupost destinat als quatre eixos temàtics queda de la següent forma: transició verda i sostenible (510.000 euros enfront dels 910.000 euros previstos al principi), eficiència energètica (960.000 euros enfront d'1.315.000 euros), transició digital (830.000 enfront d'1.030.000 euros) i competitivitat (700.000 euros enfront de 880.000).

 

En qualsevol cas, el Pla de Sostenibilitat Turística de Calp continua apostant per projectes com augmentar l'arbratge del nucli urbà, millorar el carril bici d'acord amb el que estableix el PMUS (el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), així com la millora de la connectivitat i sensorització de Calp. En aquest sentit, es preveu incorporar passos de vianants intel·ligents així com sistemes intel·ligents tant d'il·luminació (que permetrà que els fanals s'encenguen o apaguen en funció de la intensitat lumínica natural) com de reg (que activarà el reg quan es detecte falta d'humitat en les zones verdes), a més de contaminació atmosfèrica o d'aparcaments.

 

Així mateix, es pretén fer més accessible el web de Turisme a les persones amb discapacitat visual i sonora, instal·lar xarxa wifi en els passejos marítims i la construcció d'una nova oficina de turisme en la plaça Mediterrani (platja la Fossa) que comptarà amb dutxes i banys públics. A més el pla proposa també executar les dues rutes previstes en el Pla de Destinació Turística Accessible, entre altres actuacions. Aquest pla permet completar actuacions previstes en l'Estratègia EDUSI “Revistaliza Calp” que està cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea.

 

Els Next Generation són uns fons posats en marxa per la Unió Europea per a pal·liar la crisi econòmica per la pandèmia de la COVID-19 al mateix temps que tracta d'impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a la sostenibilitat. Es gestionen a través de la Secretaria d'Estat de Turisme i les Comunitats Autònomes i, de fet, l'avaluació d'aquests projectes es durà a terme per una comissió bilateral entre totes dues administracions.

 

De ser aprovat el Pla de Sostenibilitat Turística de Calp en aquesta convocatòria, els 3 milions d'euros en què s'ha pressupostat seran sufragats íntegrament pels fons Next Generation de la Unió Europea.