Música a l'Aplec 2024 - 25 Aniversario Xirimiters del Carellot
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
dimarts, 9 Març, 2021 - 12:15

El ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat el Pla de Contractació del consistori per a aquest 2021. Es tracta del primer document d'aquestes característiques que elabora l'Ajuntament i que contempla les necessitats de contractació dels diferents departaments municipals que han de ser licitades enguany.

 

Aquest pla es duu a terme en compliment de la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic, que estableix l'obligació legal per a totes les administracions públiques d'actuar sotmeses a principis de planificació, direcció per objectius, control de la gestió i avaluació dels resultats de les polítiques públiques. A més, permetrà facilitar la concurrència de les empreses i una major transparència de l'administració.

 

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha destacat la importància de disposar d'un instrument d'aquestes característiques que “permetrà una millor planificació, organització, transparència i informació” de l'activitat de l'Ajuntament i va recalcar que “no són molts els ajuntaments que el tenen”.

 

Per a l'elaboració del pla els departaments municipals han remés més de 400 fitxes amb les necessitats de licitació, previstes per a enguany. Entre les licitacions que recull el document es troba el projecte de remodelació de la Plaça Major amb la finalitat de redistribuir millor l'espai d'aquest lloc, escenari de nombrosos esdeveniments de la localitat, la redacció del projecte per a la remodelació del passeig marítim de la Fossa, actuacions per a dinamitzar els parcs de la Vallesa i d'Enginent o la redacció del projecte de condicionament de l'accés a urgències del centre de salut. També s'inclou la contractació d'un servei de traducció al valencià de tota la documentació oficial de l'Ajuntament, entre molts altres.

 

Aquest pla, que no és vinculant, està supeditat a la tramitació de cadascun dels expedients de licitació, així com a l'existència de crèdit adequat i suficient. El pla va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PP i Ciutadans) i Compromís i l'abstenció de PSOE i de Defendamos Calpe.

 

En el ple també s'ha acordat sol·licitar a la Generalitat Valenciana l'acreditació de Calp com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana d'acord amb el nou decret del Consell aprovat en 2020 que endureix els criteris perquè una localitat siga reconeguda com a municipi turístic. Aquest nou decret exigeix que la localitat a més de complir requisits com el de població turística, nombre de places d'allotjament turístic i de segona residència, entre altres, ha de participar en els programes de promoció de la Generalitat com a Destinació Turística Intel·ligent o de Qualitat Turística, entre altres. L'Ajuntament sol·licita ara la seua renovació com a municipi turístic perquè entén que compleix amb tots aquests nous requisits. Serà ara la Generalitat la que avaluarà la sol·licitud de Calp. Aquest punt s'ha aprovat per unanimitat.

 

D’altra banda, s'ha acordat resoldre les al·legacions presentades i aprovar de manera provisional la modificació puntual D-13 del PGOU-98 de millora ambiental i del patrimoni cultural del sòl urbà de la Manzanera. Es tracta d'un pas més en l'objectiu de l'equip de govern de protegir l'última parcel·la verge del litoral calpí, situada en aquesta urbanització, una parcel·la de 10.000 metres quadrats edificable sobre la qual podia sol·licitar-se llicència, cosa que va portar a prendre la decisió de traslladar la seua edificabilitat a altres zones verdes i dotacionals en la mateixa urbanització La Manzanera.

 

El portaveu de Defendamos Calpe, Paco Quiles, va acusar l'equip de govern d'incoherència i els va recriminar haver perdut l'oportunitat de protegir 250.000 metres quadrats de la zona del Pla Feliu, Ràfol i Garduix.

 

El portaveu de Compromís Ximo Perles va mostrar el seu suport a protegir la pineda però va insistir que no és possible un urbanisme a cost zero. “Tota l'edificabilitat d'aquesta parcel·la ara es redistribueix en unes altres. És a dir per a protegir una cosa es massifica més la resta del sector”.

 

El portaveu del grup municipal socialista, Santos Pastor, es va mostrar també en la mateixa línia i va assenyalar que: “la pineda en si entenem que té cert valor però el cost de salvaguardar aquesta pineda és sacrificar la resta de la manzanera”.

 

El portaveu de Ciutadans i regidor de Territori, Juan Manuel del Pino, va destacar que aquest projecte “amb la modificació puntual D-13 és una cosa extraordinària perquè en molt pocs llocs de la costa mediterrània s'aconseguirà salvar una superfície de 10.000 metres quadrats urbanitzables en primera línia de platja”. I va recordar que quan es va iniciar la legislatura es va presentar una sol·licitud de llicències per a construir en aqueixa zona huit blocs de quatre altures. “Decidim que valia la pena conservar aqueix espai i convertir-lo en espai verd”, va afegir.

 

L'alcaldessa Ana Sala va llançar una pregunta: “què hauria passat si no haguérem plantejat aquesta proposta i aquest macroprojecte previst en l'última parcel·la verge de la costa calpina haguera arrancat?” i va recriminar als grups de l'oposició de mesclar temes diferents. “No mesclem coses diferent, no mesclem la rehabilitació del club social, la regeneració costanera, la passarel·la, amb la modificació D-13 o els sòls de Ràfol, Pla Feliu i Garduix; cada proposta es tractarà quan procedisquen”, va indicar.

 

D'altra banda, s'ha acordat amb els únics vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició desestimar els recursos de reposició que s'han interposat contra l'acord plenari del 13 de juliol de 2020 pel qual es va aprovar el programa d'actuació per a la construcció d'un edifici de 19 altures i projecte de reparcel·lació de la zona en la qual aquest se situarà, al carrer Ponent, en la Calalga.