FiraCalp, la fira de gastronomia i comerç de la ciutat del Penyal, obri de nou el dijous les seues portes en la plaça Major organitzada per l'Ajuntament i Creama-Calp, amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris de Calp i la Confraria de Pescadors.
La fira, que arriba a la seua tretzena edició i torna a la plaça Major, comptarà enguany amb 18 estands de restaurants, cafeteries i cocteleriae i a més reforça la seua part comercial amb la participació d'11 comerços que exhibiran els seus productes.
Els hostalers oferiran un major nombre de tapes, quatre tapes i unes postres per caseta, que s'oferiran a preus populars, d'entre 2 i 6 euros. També l'Associació de Moros i Cristians participarà en FiraCalp per a vendre la beguda: cervesa, refrescos i aigua; els beneficis que obtinguen es destinaran a l'organització de les festes patronals d'enguany. Junt a tot això tindran lloc activitats paral·leles com a actuacions musicals i de dansa, signatura de llibres, tastos de vi i oli, espectacles de màgia, exhibicions d'entrenaments, etc.
En aquesta edició torna a celebrar-se la tallada de cabells solidària, el diumenge 14 a partir de les 11 del matí un total de set perruqueries locals tallaran el pèl a benefici de l'ONG Payasospital amb la col·laboració de l'Alacant per a la lluita contra el Càncer seu de Calp.
Enguany també se celebra l'I Concurs de Tapes de Gamba Blanca de Calp en el qual participen cinc restaurants: El boquerón de plata, El Arco, El Santo, Plaers y Calentura Bistro. Cadascun d'ells oferirà una tapa l'ingredient principal de la qual serà la gamba blanca, la tapa tindrà un preu de 2 euros i els consumidors podran votar la millor tapa a través d'un formulari en línia i guanyar un sopar en algun dels restaurants participants.
La fira obrirà les seues portes el dijous 11 de maig a les 19 hores i es prolongarà fins al diumenge. Aquest certamen ha congregat en edicions anteriors a 12.000 persones al llarg dels seus quatre dies.