Música a l'Aplec 2024 - 25 Aniversario Xirimiters del Carellot
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
dimarts, 16 Novembre, 2021 - 12:15

 

La Confraria de Pescadors de Calp i l'Institut d'Investigació en medi ambient i Ciència Marina de la UCV, en col·laboració amb l'Ajuntament, reprenen la neteja dels fons marins de Calp amb un nova convocatòria que se celebrarà dissabte que ve.

La neteja dels fons marins del port de Calp la realitzaran uns 60 bussos secundats per voluntaris amb padel surf, a més els pescadors calpins realitzaran l'extracció en terra. Al mateix temps es realitzarà la neteja de la Cala del Cantal Roig pròxima al port pesquer.

La jornada es completarà amb xarrades i vídeos divulgatius en les instal·lacions de IMEDMAR-UCV i amb el Taller de Reciclatge creatiu a càrrec de Rosa Montesa. L'iniciativa compta amb la col·laboració de diversos clubs de busseig de la Comunitat Valenciana, el Real Club Nàutic de Calp, el Rotary Ifach-Calpe i associacions mediambientals. En finalitzar l'activitat membres de la Confraria de Pescadors de Calp prepararen una fideuá popular en el recinte portuari per a tots els participants en l'esdeveniment .

En l'última edició d'aquestes jornades es van recollir 2000 quilos de residus i en aquella ocasió va destacar una enorme quantitat de botelles de cristall, pots i plàstics, a més es van traure de la mar dos contenidors, rodes i xarxes.

José Rafael García, director de IMEDMAR, ha assenyalat que “es tracta d'una jornada entranyable de col·laboració i conscienciació pel medi ambient”.

El Patró Major, Paco Catalá, ha destacat l'esforç quant a recollida de residus que realitzen les embarcacions d'arrossegament de la Confraria de Calp. Els pescadors valencians que van participar en el projecte d'economia circular d'Ecoembes i la Fundació Ecoalf, Upcycling the Oceans en 2020 van recuperar uns 75.000 quilos de fem marí a la Comunitat Valenciana. La iniciativa va comptar amb la participació de 14 ports:Castelló, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Borriana, València, Gandia, Cullera, Vila Joiosa, Santa Pola, Calp, Dénia, Xàbia i Altea.
A més la Confraria col·labora també amb la start up social, Gravity Wave en la recollida i reciclatge de xarxes de pesca recuperades de la mar. La xarxes són el residu que més trobem en la mar, representen un 40% de tots els residus i provenen principalment de pesquers industrials que amenacen a la pesca tradicional. Els pescadors de Calp treballen per netejar les seues costes i col·laborar amb diferents iniciatives per a acabar amb el plàstic en la mar.