Festes a Calp 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
Dilluns, 6 Juny, 2022 - 12:30

Un dels primers objectius marcats per al 50 Aniversari de l'Edifici Muralla Roja de Calp serà una realitat. La Comissió Filatèlica de l'Estat, dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha comunicat que en la reunió d'aquesta celebrada el passat dia 18 de maig, es va acordar incloure en la Programació d'emissions de segells de correu i altres signes de franqueig per a 2023, l'emissió d'un segell dedicat a “La Muralla Roja de Calp. Ricardo Bofill”. El tan anhelat segell per a aquesta emblemàtica construcció arquitectònica de Calp, serà una realitat.

La petició d'aquest segell sorgeix abans fins i tot que l'Any Bofill donara el seu tret d'eixida, i es va fer a través de l'Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Calp, que sabent que l'any 2023 aquest edifici amb empremta Bofill complia el seu mig segle de vida, i coneixedors de la urgència amb la qual cal sol·licitar a la Comissió Filatèlica de l'Estat l'emissió de qualsevol segell postal, el van sol·licitar al novembre de l'any 2021.

Poc més tard l'Ajuntament va acordar celebrar en gran l'any 2023 com a "Any Bofill", és llavors quan es remet un ampli dossier, sol·licitant per a Calp el que serà el seu segon segell postal.

Aquesta resposta per part de Correus per a incloure en la seua Programació Anual de 2023, un segell de Correus amb la imatge de la internacionalment coneguda Muralla Roja, ha sigut molt ben acollida no sols pel sector filatèlic local i provincial, sinó també per la recentment constituïda Comissió Any Bofill, que veu com un dels primers passos que s'han donat, tindrà el final esperat, amb la imatge de Calp per tot el món a través de la correspondència epistolar.

De moment del segell es desconeix el motiu que Correus triarà, ni tan sols detalls com el format, la tarifa que se li aplicarà, ni la data en què es posarà en circulació, dades que amb el temps Correus donarà a conéixer puntualment. Des del consistori calpí, es brindarà tot el suport que l'ens postal requerisca perquè el segell del “Any Bofill Calpe 2023”, siga un segell digne de la commemoració de l'efemèride.

L'arquitectura en el seu conjunt, és un tema pel qual Correus està apostant en els últims anys a l'hora de mostrar el conjunt arquitectònic espanyol a través dels segells, i La Muralla Roja no podia faltar en aquest conjunt. Cap que dels centenars d'edificis que han eixit de l'Estudi d'Arquitectura Bofill, aquest siga el primer que es plasmarà en un segell postal, la qual cosa li dona un caràcter més especial si cap, a aquesta emissió postal per a 2023.

Aquest perquè serà el segon segell, dels convencionals, que Correus dedicarà a Calp. El primer es va posar en circulació l'any 1987, dedicant-ho en aqueixa ocasió al Penyal d'Ifach, justament l'any en què es creava el Parc Natural del Penyal d'Ifach. Una icona de la geografia calpina que segurament és el més fotografiat. 36 anys després, una altra icona del paisatge calpí, tal vegada tan fotografiat o més que l'anterior, serà el motiu triat perquè un segell mostre els encants que Calp ofereix al món.