Festes a Calp 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dimecres, 1 Juny, 2022 - 11:45

L'ONG calpina “Visió sense Fronteres” que coordina Isabel Signes torna aquesta setmana a Kenya per a emprendre una nova campanya de prevenció i tractament de la ceguesa però també per a dur a terme una acció de formació de cirurgians i oftalmòlegs del país.

L'ONG pretén formar als facultatiu kenians en noves tècniques desenvolupades a Espanya però que no s'usen al país africà, com la facoemulsificación (Faco) que permet realitzar cirurgies amb una menor incisió el que comporta una ràpida recuperació.

L'equip mèdic format per tres cirurgians oftalmòlegs, una infermera i una optometrista es desplaçarà a Nairobi, concretament a l'Hospital Mbagati situat als afores de la ciutat i que presta servei a diverses barriades de la zona. L'expedició parteix demà i romandrà en la zona durant deu dies i, encara que està previst realitzar intervencions quirúrgiques ja programades, no es realitzaran en un número tan elevat com altres ocasions ja que aquesta campanya pretén ser abans de res una acció de formació. Com en edicions anteriors l'Ajuntament de Calp col·labora amb Visió Sense Fronteres en les seues accions solidàries.

Isabel Signes assenyala que “aquesta vegada l'objectiu principal és la formació de cirurgians de Kenya, amb les tècniques que usem a Europa, compartir coneixements i experiències. També operarem però no en les quantitats que fem normalment ja que l'acció principal és la formació”.
En la campanya de l'any passat, també desenvolupada a Kenya, van ser operats 249 ulls, tots de cataractes excepte un de parpelles per accident.

Visió sense Fronteres és una associació declarada d'utilitat pública que treballa per a la prevenció de la ceguesa en dues de les seues més importants causes, les cataractes i l'error refractiu no corregit. Hui dia 300 associats i benefactors secunden i financen permanentment a Visió Sense Fronteres. L'equip de Visió Sense Fronteres consta de més de 40 voluntaris. En els seus 24 anys de vida l'ONG ha arribat a atendre més de 100.000 persones, s'han realitzat 8.353 cirurgies de cataractes i s'han donat més de 35.000 ulleres.