Música a l'Aplec 2024 - 25 Aniversario Xirimiters del Carellot
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
dijous, 31 Gener, 2019 - 12:45
 
Enguany el personal tècnic de l'Ajuntament no té evidències que demostren que la presència de la processionària serà major que altres anys. Des de l'Ajuntament s'ha actuat dins del pla de mesures previstes contra la processionària i que consisteixen a administrar el tractament durant el mes de novembre i després fer un reforç del mateix el mes de febrer.
 
Malgrat les actuacions desenvolupades pel departament tècnic ambiental de l'Ajuntament sempre es recomana anar amb compte en estar en zones en les quals hi haja pins. Aquesta recomanació s'ha d'extremar en el cas de menors i gossos evitant en tot moment el seu contacte amb l'eruga.
 
La Thaumetopoea pitycampa és una papallona nocturna que en la seua fase d'eruga és coneguda com la processionària del pi i és habitual de les zones mediterrànies.
 
És important conéixer el cicle biològic d'aquesta larva ja que quan estan en fase de maduració descendeixen del pi per a enterrar-se en el sòl i crisalidar, procés pel qual es transformarà en papallona. Aqueix descens de l'arbre i fer-lo en fila és el que fa que es conega amb el nom de processionària. En la zona de l'arc mediterrani aquest procés sol donar-se durant els mesos de febrer i març.