divendres, 27 Maig, 2022 - 08:45

Davant la falta de resposta de la Conselleria al recurs de l'Ajuntament contra la piscifactoria i atés que s'està iniciant la instal·lació d'aquesta, l'Ajuntament de Calp convoca per al diumenge 29 de maig una nova concentració en contra del projecte d'ampliació de la piscifactoria.
 

En aquesta ocasió la concentració dinàmica se celebrarà a les 12 hores en el port pesquer i els assistents recorreran l'espai entre la Llotja i l'espigó, al final està prevista la intervenció de representants de la Confraria i d'associacions ecologistes.

L'Ajuntament de Calp va presentar a l'abril el recurs d'alçada contra la resolució de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que atorga autorització per a l'ampliació de la piscifactoria situada a Calp en 45 gàbies flotants, és a dir la nova dimensió és quasi 6 vegades major que la preexistent. No obstant això fins al moment no s'ha rebut resposta de Conselleria però ja s'adverteix l'inici de la instal·lació de les noves gàbies en la costa calpina.

L'autorització suposa una concessió de 550.*000m2, en un rectangle delimitat de 1.*100x500m que consta de 45 gàbies flotants de 25 metres de diàmetre i 21,5 metres de profunditat, amb capacitat per a produir 3.000 Tm a l'any.

El recurs d'alçada s'articula entorn de quatre punts: que l'Estudi d'Impacte Ambiental de Conselleria manca de l'estudi d'alternatives viables exigit per llei i l'absència de la qual poden suposar la nul·litat del procediment d'autorització de l'activitat. D'altra banda des de l'Ajuntament es considera que la Declaració d'Impacte Ambiental es resol fora de termini.

També es considera que no ha quedat acreditada l'existència d'un Pla de Participació Pública d'acord amb la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge. I finalment no es considera prou estudiat l'impacte que produiria la instal·lació en l'economia local, xifrant-se aquest en una perduda d'uns 450 milions d'euros. Per a recolzar el recurs l'Ajuntament va adjuntar dos informes: un informe mig ambiental realitzat per la consultoria ambiental *Geoinnova i un informe d'impacte econòmic emés pel cap de l'àrea de Promoció Turística i Econòmica de l'Ajuntament.