Festes a Calp 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dimecres, 25 Maig, 2022 - 14:00

L'Ajuntament de Calp ofereix ja els seus webs municipals, tant l’institucional – www.calp.es - com el de turisme – www.calpe.es -, adaptas a les necessitats de persones amb diferents tipus de discapacitat, entre elles, la visual i de mobilitat. També permetrà fer més accessibles aquestos webs a les persones majors amb problemes de visió o a persones amb poques habilitats digitals. Per a això ha incorporat la plataforma InSuit que afig a aquestes pàgines web una capa d'informació semàntica, que està personalitzada per experts en accessibilitat i usabilitat amb la finalitat que aquests usuaris puguen navegar i interactuar amb el web sense dificultat.

 

D'aquesta manera, amb la navegació accessible, els diferents enllaços i àrees de la pàgina s'etiqueten amb números i l'usuari podrà navegar a través d'aquestos webs mitjançant el teclat, pressionant el número corresponent, la qual cosa és especialment útil per a persones amb dificultats per a l'ús del ratolí. També ho podran fer mitjançant comandos de veu el que beneficiarà també a persones amb manca o dificultats de mobilitat en les extremitats superiors i fins i tot l'usuari també podrà navegar emetent qualsevol tipus de so sense necessitat de vocalitzar comandos, la qual cosa permetrà la navegació del web a persones que tinguen a més dificultats en la parla.

 

Així mateix, el web pot llegir en veu alta el contingut i les diferents opcions disponibles sense necessitat de veure la pantalla. I també ofereix la possibilitat d'augmentar la grandària del text, modificar el contrast i color o bé canviar el tipus de lletra a una més llegible.

 

Per a poder navegar de manera accessible pels dos webs de l'Ajuntament de Calp, els usuaris únicament han d'activar la pestanya “Opcions d'accessibilitat” que trobaran en la part esquerra del web.

 

Amb la incorporació d'InSuit, l'Ajuntament passa a oferir opcions d'accessibilitat que superen el mínim exigit per la normativa en aquesta matèria. Únicament restarà aplicar l'accessibilitat a la seua seu electrònica, cosa que està previst que es duga a terme en breu.

 

Amb un cost de 26.909 euros, aquest projecte s'emmarca dins de l'Estratègia EDUSI “Revitalitza Calp” cofinançada amb fodos FEDER de la Unió Europea. “Amb la posada en marxa de l'accessibilitat de les nostres pàgines web garantim que cada persona puga navegar de manera adaptada a les seues necessitats i preferències”, ha assenyalat la regidora de l'Estratègia EDUSI, Pilar Cabrera

 

Aquesta iniciativa es complementarà amb una segona fase per a la millora de la transparència i participació ciutadana de la web, dotada amb 21.659 euros que permetrà oferir a la ciutadania de manera gràfica l'estat de l'execució dels comptes municipals així com recollir la seua opinió sobre quines inversions són més prioritàries per al municipi.