L'Ajuntament de Calp, a través d'una subvenció de la Diputació d'Alacant, ha creat una nova línia d'ajudes destinades a empreses dirigides per dones així com a negocis amb menys de tres anys d'antiguitat, que s'hagen vist afectats per la crisi de la COVID-19. L'aprovació inicial d'aquestes ajudes passarà pel ple ordinari de juliol que se celebrarà dilluns que ve 13 de juliol.
A aquestes ajudes destinarà una subvenció de 83.847 euros que ha concedit Diputació per a minimitzar l'impacte econòmic de la pandèmia en les pimes, micropimes i autònoms. Es tracta de la tercera línia d'ajudes que ofereix l'Ajuntament de Calp després de les ajudes directes al comerç local i la subvenció de la taxa de recollida de residus sòlids i que s'emmarquen dins del Pla 'Resiste', amb la finalitat d'impulsar l'activitat econòmica en el municipi.
En aquest cas, “hem volgut apostar per l'activitat empresarial liderada per dones i fomentar l'estabilització d'aquelles empreses que compten amb menys de tres anys de vida i s'hagen vist afectades per aquesta situació extraordinària provocada per la COVID-19; volem evitar que s'originen conseqüències econòmiques i socials irreversibles per als habitants del municipi i poder així reactivar l'economia local”, ha assenyalat l'alcaldessa de Calp, Ana Sala.
Amb aquestes ajudes se subvencionaran tant despeses corrents (lloguer del local, despeses de consultoria i assessoria realitzats a conseqüència de la situació de l'estat d'alarma, de llum, aigua, telèfon…) com a despeses de capital (despeses d'amortització de préstecs d'adquisició del local així com de vehicles comercials).
Se subvencionarà el 100% del total dels conceptes subvencionables que estiguen justificats i degudament pagats, exclosos els impostos indirectes, fins al límit de 600 euros per sol·licitud.
Per a ser beneficiari d'aquestes ajudes aquests autònoms, microempreses o xicotetes empreses hauran de desenvolupar la seua activitat en l'àmbit territorial de Calp i estar donats d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i en Hisenda a data de 14 de març de 2020. A més hauran d'haver suspés la seua activitat a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma o bé en cas d'haver-la mantingut, haver reduït la facturació corresponent al mes d'abril de 2020 almenys un 50 per cent respecte del facturat en el semestre anterior a la declaració de l'estat d'alarma.
En el ple es presentarà també una esmena perquè tant aquestes subvencions com les altres posades en marxa per l'Ajuntament siguen compatibles amb les ajudes procedents d'altres administracions o ens públics o privats, estatals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, a excepció de les concedides per la Generalitat Valenciana a les persones autònomes.