App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Banner Bono Baby 2022
Campaña Empadronamiento 2022
Bandera Verde - El Vidrio Veranea Aquí
Sondeo - Rehabilitación Energética en Calp
dimarts, 28 Juny, 2022 - 15:15
L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, juntament amb altres representants de la corporació municipal així com del Reial Club Nàutic de Calp, Confraria de Pescadors, Associació d'Empresaris de Calp s'han reunit aquest matí amb dirigents d'Avramar, l'empresa que gestiona la piscifactoria situada en la localitat i li ha confirmat que el municipi continuarà lluitant contra l'ampliació d'aquestes instal·lacions. 
 
La reunió ha sigut convocada per Avramar, amb ànim conciliador amb la finalitat d'acostar postures entre les diferents parts, no obstant això, ha servit per a deixar palesa la total oposició al projecte tant de l'Ajuntament com dels diferents sectors econòmics de Calp presentes en la reunió. 
 
“Tenim una badia privilegiada i l'ampliació de la piscifactoria causarà un gran impacte; el que voleu muntar ací és abominable i és la nostra obligació defensar al nostre municipi i els seus interessos”, ha manifestat l'alcaldessa Ana Sala, qui ha insistit que no està en contra de cap empresa ni de l'aqüicultura en general i que rebutja l'emplaçament enfront de les costes calpines. “Continuarem lluitant contra la piscifactoria”, ha destacat. 
 
Els representants d'Avramar i de l'Associació Empresarial Aqüicultura Espanyola, també presents en la reunió, han manifestat que l'ànim de convocar la reunió era desmentir “les falsedats” que entorn d'aquest assumpte s'han abocat. “Volem oferir tota la informació de la qual disposem perquè tots els sectors de Calp es queden tranquils, que no es produiran les desgràcies mediambientals que s'han dit últimament”, ha assenyalat Javier Ojeda, gerent de l'Associació Empresarial Aqüicultura Espanyola. 
 
El director General d'Avramar a Espanya, Tahiche Lacomba, ha defensat els passos que ha donat l'empresa des d'un principi fins a l'obtenció de l'autorització de l'ampliació i ha destacat que aquest projecte comptava amb l'aprovació tant de l'anterior directiva de la Confraria de Pescadors com d'Ana Sala, amb qui es va reunir fa deu anys quan aquesta era regidora de Territori. Sobre aquest tema, l'alcaldessa ha volgut deixar clar que en aquells moments no era conscient del que l'ampliació d'aquesta granja marina suposava tant pel que fa a l'impacte visual com mediambiental. 
 
A més, s'ha informat que des d'Avramar es realitzen controls periòdics que garanteixen la qualitat de les aigües i que si això no fora així Conselleria els retiraria la concessió. Així mateix, han desmentit que el percentatge d'antibiòtics que se subministra als peixos amb el pinso siga d'entre el 15 i 20 per cent, xifra que, assegura, no supera mai l'1 per cent. 
 
Per part seua, tant el Club Nàutic, com la Confraria de Pescadors i l'Associació d'Empresaris de Calp han volgut mostrar el seu rotund rebuig a aquesta iniciativa pel gran impacte que tindrà en l'economia calpina que viu bàsicament del turisme. 
 
El regidor de Territori Juan Manuel del Pino ha manifestat que al seu judici l'ampliació d'aquesta piscifactoria és una “exageració”. “Ens planten una indústria que no mereixem. Lluitarem fins on calga lluitar”, ha afirmat.