divendres, 2 Juliol, 2021 - 12:00

Posar en valor el Peix de Calp i fomentar el seu consum és l'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament de la localitat juntament amb Creama-Calp. Per a això, tenen previst realitzar un vídeo i un llibre de receptes amb els quals donar a conéixer i reivindicar l'excel·lència d'aquest producte gastronòmic, un dels més representatius de la cuina calpina.

 

“Calp compta amb un peix excel·lent i molt variat; un producte natural i saludable molt saborós que hem de posar en valor i animar a la gent que el conega i el demande”, ha assenyalat l'alcaldessa de Calp, Ana Sala. De fet, en la llotja de la localitat es desembarca i comercialitza un ampli ventall d'espècies: la gamba blanca i roja, els escamarlans i galeres, polp i sépia, llobarro, tonyina, verat, orada, rap, aladroc, sard, tollo... que ha donat lloc a un gran nombre de receptes tradicionals, entre elles la Llauna de Calp o el putxero de polp.

 

Aquesta iniciativa de promocionar el Peix de Calp compta ja amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i amb els tres restaurants amb estrela Michelin de Calp: Audrey’s, Orobianco i Beat, amb els quals van mantindre ahir una reunió.

 

Mitjançant el vídeo que es realitzarà es pretén mostrar el procés de captura del peix així com la seua comercialització i l'ús que se li dona en les cuines ja siga a nivell professional en l'hostaleria o a nivell domèstic a les cases.

 

Per la seua part el llibre recollirà receptes de peix, entre les quals es trobaran les tradicionals de la cuina calpina i altres més innovadores. Per a això es recopilaran receptes aportades pels mariners de Calp així com pels propis ciutadans. A més, els tres xefs dels restaurants amb estrela Michelin col·laboraran amb una recepta pròpia i realitzaran una introducció sobre el Peix de Calp. Es pretén comptar també amb receptes dels restaurants de la localitat que compren en la llotja de Calp.

 

El llibre tindrà el format de fitxes extraïbles i plastificades perquè tinga un ús pràctic en les cuines.

 

Per a dur a terme aquesta iniciativa Creama Calp té previst sol·licitar una subvenció al Grup d'Acció Local Pesquera de la Conselleria d'Agricultura (GALP).

 

“La nostra idea és que aquest projecte siga l'inici d'un treball continu per a tornar a posar en relleu la importància i el valor que té el nostre peix de la badia de Calp”, ha ressaltat Ana Sala.