Música a l'Aplec 2024 - 25 Aniversario Xirimiters del Carellot
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
dimecres, 20 Gener, 2021 - 13:45

La Regidoria de Turisme ha reeditat un còmic sobre El Miracle, l'acte més emblemàtic de les festes de moros i cristians de Calp, amb la finalitat de promocionar aquestes celebracions declarades d'interés turístic autonòmic. 

 

El còmic, elaborat per l'il·lustrador Núñez Zaragoza, va ser editat l'any 2001 en valencià per l'Associació de Moros i Cristians Santíssim Crist de la Suor. Ara Turisme ho reedita no sols en valencià sinó també en castellà, anglés, francés i alemany, amb la finalitat de donar a conéixer als turistes tant nacionals com estrangers l'episodi històric que es rememora cada any en aquestes festes. Així mateix, una part d'aquests exemplars es donaran als centres educatius del municipi.

 

Aquesta nova edició, que consta de 15.000 exemplars serà sufragada amb una subvenció de Turisme Comunitat Valenciana dins de la línia d'ajudes a entitats locals “Impuls a la imatge de destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”. Es tracta d'una subvenció que es concedeix per tindre les festes de Calp la declaració d'interés turístic autonòmic i que en anys anteriors a la pandèmia es destinava a la promoció d'aquestes celebracions en tanques i opis en diferents ciutats espanyoles. En cancel·lar-se les festes, Turisme ha decidit redissenyar la campanya i reeditar aquest còmic. 

 

D'altra banda, mitjançant aquesta subvenció s'ha elaborat també un vídeo basat en aquest còmic en els mateixos idiomes i que es difondrà a través de les xarxes socials de Turisme i del seu web calpe.es. 

 

L'objectiu és promocionar El Miracle, una representació teatralitzada que s'escenifica tots els anys durant la celebració de les festes patronals de moros i cristians i que converteixen a aquestes festes en úniques.

 

Conta com un personatge de la història de Calp conegut com “Caragol”, va aconseguir tancar les pesades portes de la vila per intermediació del Santíssim Crist de la Suor, malgrat la traïció del personatge de “Moncofa”.